Ik (Didi de Vries)  ben geboren in 1954 in een kleermakersfamilie en groeide op in het noorden van het land. Naast het wonen in een stedelijke omgeving waren we veel buiten in het zomerhuis in Drenthe. Het leren van een ambacht was voor mijn ouders van grote betekenis en zo werd ik én klinisch-chemisch analiste én lerares textiele werkvormen en handvaardigheid. In mijn vrije tijd hield ik me bezig met yoga, moderne dans en improvisatie, trad op en gaf les.

Vanaf 1985 ben ik actief in het onderwijs, eerst binnen de opleiding Mode en Kleding en vervolgens in de Gezondheidszorg-opleidingen. Ik heb me van vakdocent ontwikkeld tot begeleider van leerprocessen en werkt nu als coach en trainer in het beroepsonderwijs. Ik coach medewerkers en teams bij diverse vragen rondom het functioneren in het werk.

Mijn persoonlijke ontwikkeling en benaderingswijze kenmerken zich door openheid, eerlijkheid en nieuwsgierigheid en het op zoek zijn naar schoonheid en geluk. De natuur biedt daarvoor de ingrediënten. Ik zie de natuur als dé metafoor voor het leven en als mijn leermeester. In mijn passie voor tuinieren (het coachen van de natuur) leerde ik  mijn innerlijke processen te spiegelen aan de natuurlijke processen. Zo coacht de natuur mij en ik de natuur.

De psychologie van het boeddhisme leerde mij met mededogen kijken naar dat wat zich voordoet. Vooral de Vietnamese zenmonnik Thich Nhat Hanh inspireert mij.

De laatste tien jaar ben ik door het coachen gegrepen en vind het heerlijk om mensen te begeleiden in het zoeken van eigen oplossingen en hervinden van vitaliteit. Ik zet daarvoor allerlei methodieken in. Ik heb geleerd van mijn levenslessen en de opleidingen van de laatste jaren hebben mij goed toegerust.

In mijn werk vindt men mij analytisch, creatief, intuïtief en met passie geïnteresseerd in de medemens. Ik schep vertrouwen, ben rustig en kan goed luisteren. Ik confronteer en leg de vinger op de zere plek.

Ik ben ABNLP (American Board NLP) gecertificeerd master NLP. Verder ontwikkel ik mij als systemisch werker. Systemisch werken heeft als doel de verborgen belemmeringen binnen een systeem (gezin, organisatie) zichtbaar en hanteerbaar te maken. Zie voor meer informatie www.opstellingen.net.
Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en committeer mij aan de ethische gedragscode voor beroepscoaches.

Mijn wens is om de verschillende “stromen” van mijn leven te integreren in Panta Rhei.

Mijn natuur blijft zich ontwikkelen, af en toe openbaart zich iets.
Het onbewuste is aan het werk.
Ik leer geduldig te zijn.

Opleiding


Wat stel jij je van je levensweg voor ?

2010

Basisopleiding systemisch werken

Inge Land en Bert Terpstra

2008

NLP masterpractitioner

NTI / NLP

2008

Oplossingsgericht coachen

Insa Sparrer

2008

Systemische structuuropstellingen

Prof. Matthias Varga von Kibéd

2005

NLP Practitioner

Bureau Land

2003

Taakgericht Coachen

IEP

2002

Competentiegericht Coachen

Schouten / Nelissen

Werkervaring

2010

Coachtrajecten en trainingen voor Panta Rhei Groningen

2009

Lid Coachlink, onderdeel van Noorderlink, netwerkorganisatie op HRM-terrein.

2003

Personal coach/trainer voor medewerkers in het beroepsonderwijs

1987

Ontwikkelaar en beheerder van de Panta Rhei tuin

1975

 Biologisch-dynamisch tuinieren

Heb je je doel in zicht en overwin je de hobbels...       of wordt onderweg zichtbaar waar je heen wilt?