Locatie

Panta Rhei biedt een plek voor werken aan je natuur in en met de natuur.

Diverse natuurgebieden en een lommerrijke tuin kunnen als locatie dienen voor de verschillende activiteiten van Panta Rhei. Tijdens de groenactiviteiten wordt in de tuin gewerkt. Soms worden andere tuinen bezocht.

Het ontstaan van de Panta Rhei tuin


Op een oud boerenerf uit 1930 zijn we 25 jaar geleden begonnen met het aanleggen van de tuin. Er stonden wat fruitbomen, drie moestuinen werden onderhouden en er was een schapenweide. Gaandeweg de jaren is de tuin op organische wijze gegroeid. De teeltmethode is ecologisch/biologisch en voor de moestuin gebruiken we de biologische-dynamische zaaikalender.

Vanuit de moestuinen zijn de bessenhof, kruidentuin en moestuin met kas ontstaan. Bij de start is rond het perceel bosplantsoen aangeplant. Nu na zoveel jaren genieten we dagelijks van de prachtige bomen. Ook de toen aangeplante boomgaard heeft een volwassen stadium bereikt.

Trainingsruimte

Verspreid over de tuin liggen een aantal borders, die voor kleur in de groene omgeving zorgen. Her en der is beeldende kunst geïntegreerd. Het laatste project was de verbinding tussen het huis en de tuin, waarbij de sloot tot vijver is omgevormd.

In de tuin ligt de kapschuur met groepsruimte en afzonderlijke zentuin. De gehele tuin en kapschuur worden als werkruimte gebruikt.

Bekijk ook de uitgebreide beschrijving van de tuin (pdf formaat, 1.2 MB).